Festivitat de santa Teresina de l’Infant Jesús, a Tàrrega

A l’església medieval de Sant Antoni se celebrà, el capvespre del divendres primer d’octubre, la festivitat de santa Teresina de l’Infant Jesús. Des del dimarts dia 29 es feu l’acostumat Tridu amb una eucaristia oficiada per Mn. Josep Maria Vilaseca, rector de la Parròquia de Tàrrega, amb la presència de nombrosos devots, interpretant-se al final el cant dels seus Goigs.

En la festivitat principal de santa Teresa de l’Infant Jesús, el dia 1 d’octubre, se celebrà una solemne eucaristia presidida pel rector targarí Josep M. Vilaseca, en quina homilia glosà la figura de santa Teresina assenyalant entre altres: “aquesta santa ens ensenyà que des de la nostra petitesa podrem assolir el camí de la santedat”. Explicà que un gran impulsor de la devoció a la santa, entre els targarins, fou el prevere Joan Castellà, a finals dels anys quaranta del segle passat.

Després de les pregàries, Mn. Vilaseca beneí els tradicionals pètals de rosa. Els cants estigueren a càrrec de membres del cor Angels de l’Alba de la Parròquia acompanyats per l’organista Jesús Balletbó. A l’acabar, els fidels participaren en la veneració passant per davant la relíquia de la santa. Així mateix hi hagué el repartiment dels tradicionals pètals de rosa, preparats en bosses individuals seguint les normes de seguretat del Covid-19, mentre els devots entonaren els Goigs en lloança de la santa.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies