Ruta d’adolescents: de Poblet a Cervera

Després de força temps, la Delegació de Joventut va tornar a posar en marxa la pastoral d’adolescents, joves d’entre 14 i 17 anys, que fins ara havia estat una mica estancada.

Enguany, el dia 21 de juliol, una colla de 16 joves amb diferents monitors de les nostres parròquies va començar la seva aventura, per la Ruta del Císter fins a Cervera. El grup de monitors formats pel delegat, Mike Ventura, el consiliari, Mn. Marc Majà, el seminarista Rubén Bonsfills, i alguns joves de les nostres parròquies, l’Alba Caparrós —de Tàrrega—, la Maria Orriols —de Berga—, el Joel Santana —de Mollerussa—, la Zínia Pascual —de Castellnou de Seana—, i ajudats pel Juan Manuel Cano, de Cervera, que va cuidar-se del menjar i la intendència.

La ruta que va durar 5 dies, va estar acompanyada de moments de catequesi, que tenien com a intenció presentar la vocació cristiana, que compartim tots els batejats, i els mitjans ordinaris i sobrenaturals que podem posar tots i cada un per poder perseverar en el seguiment de Jesús. Juntament amb els moments de catequesi, un petit teatre, la història d’amor entre el Tomàs i la Rosalia, acompanyats de Fra Rodolf, van ajudar als adolescents a poder entendre millor què significa seguir Jesús. A més, van compartir camí i alguns jocs.

Des de Poblet, passant pel Santuari de la Mare de Déu del Tallat, el Monestir de Vallbona de les Monges, Guimerà i finalment Cervera, els joves van anar acompanyant a en Tomàs i les seves aventures. Tot fent camí es van anar fent amics de la Mare de Déu, resant el rosari en petits grups. Les Misses i les estones de silenci els van ajudar a poder conversar amb el Senyor, així com també l’Adoració al Santíssim als peus de la Mare de Déu de la Bovera a Guimerà.

Agraïts especialment a la comunitat de monjos cistercencs de Poblet i les monges cistercenques de Vallbona de les Monges, els mossens de Guimerà, la família Torrens-Bonet, i totes aquelles persones que van ajudar-nos a fer possible el camí.

—“teenagedream” era la consigna del nostre logo per la ruta, és a dir, “somni d’adolescents”, i des de l’equip de la Delegació de Joventut estem molt contents d’haver pogut fer possible aquest somni.

Sant Agustí va dir: estima i fes el que vulguis, que és la frase de la nostra samarreta. Estima a Déu i als altres, estima’t a tu mateix, i tindràs el mapa de ruta per continuar fent camí, que la Mare de Déu ens hi ajudi, això és el que desitgem per tots aquells que van participar d’aquest somni.

Informa: Delegació de Joventut

 

Publicat el dins de Notícies