Festes en honor de Sant Pere Claver, en l’Any Ignasià

Verdú celebrà, com cada any, les Festes de Sant Pere Claver, en commemoració de l’aniversari de la mort del sant, nascut en aquesta població lleidatana l’any 1580.

Les celebracions s’endegaren la vigília del dia 8 de setembre amb una solemne missa al santuari de Sant Pere Claver, fent-se a l’acabar la tradicional processó de torxes traslladant la relíquia del sant fins a la Parroquial de Santa Maria, amb el cant dels Goigs i la benedicció a la Plaça Bisbe Comellas, davant del temple.

El migdia del dijous dia 9 de setembre, a l’església de Santa Maria, hi hagué un solemne ofici concelebrat  presidit pel prelat Romà Casanova, administrador apostòlic de Solsona. L’acompanyaven el responsable dels Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs; el Vicari General de Solsona, Mn. Marc Majà; el rector de la UPP de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, i el responsable de la parròquia verdunina, Mn. Joan Viladot. Concelebraren també molts religiosos jesuïtes de tot Catalunya i capellans del bisbat solsoní.

En l’homilia el bisbe Romà significà que enguany la festa tenia un relleu especial al celebrar-se en l’Any Ignasià, en els  500 anys de la conversió de Sant Ignasi de Loiola i en la commemoració de la mort de Sant Pere Claver. El fidels feren les ofrenes i El Cor de Joves i Homes de la Parròquia  dirigits per Josep Mª Salisi interpretà la Missa de Lorenzo Perosi, acompanyats de l’organista Cristina Marimon.

Acabada l’eucaristia, després d’unes paraules d’agraïment de Mn. Viladot, es feu el tradicional retorn de la relíquia en processó fins al santuari de Sant Pere Claver, acabant amb la benedicció de la relíquia del sant, a càrrec de l’administrador apostòlic de Solsona, Romà Casanova.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

, ,