El Talladell celebra la Festa de Sant Sebastià

Seguint la tradició el tercer dissabte del mes de setembre, la parròquia del Talladell celebrà, el passat dia 18, la Festa votada de Sant Sebastià. Una festa que es remunta a temps immemorial i que cada any es seguida amb una gran devoció per la gent del poble, però, sobretot, perquè és un motiu important de retrobament dels Talladellencs fora vila.

Aquesta festa votada, instaurada pels avantpassats que demanaren al sant màrtir que els lliurés de la pesta del colera, ha mantingut de generació en generació la devoció a sant Sebastià. Així ho han celebrat any darrere any, convertint-se en la Festa Gran del Poble, la qual, enguany, va poder recuperar la processó de la relíquia del sant pels carrers de la població .

Tingué lloc la celebració de l’ofici en honor al sant, concelebrat pels mossens de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, presidida pel rector Josep M. Vilaseca, acompanyat per Mn. Marià Canal, administrador de la parròquia del Talladell, i dels mossens Joan Viladot i Josep Camprubí.

Aquest fou el primer dels actes i més destacat del programa  lúdic i religiós de la jornada, comptant amb una nombrosa participació dels vilatans. Hi hagueren sardanes per la Cobla Tàrrega a l’hora del vermut popular, inflables, joc infantils, un sopar popular i teatre al pavelló de l’Espai Moli.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Francesc Gasull

Publicat el dins de Notícies