Devoció i participació en el centenari Aplec de Sant Eloi de Tàrrega

Nombrosos devots acudiren el matí del diumenge 12 al Parc de Sant Eloi, a gaudir del seu tradicional Aplec. Aquest encontre a la serra perdura en els anys amb devoció, i són moltes les famílies targarines i de fora vila, que acudeixen a honorar al sant bisbe Eloi patró dels argenters i serrallers a l’ermita titular, que enguany complia el mig segle de la seva restauració, l’any 1971.

La solemne missa fou presidida pel rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, en quina homilia assenyalà “és molt important posà sempre davant dels valors a Déu i quin camí ens dona la felicitat”. En ocasió de commemorar-se els cinquanta anys de la remodelació de l’ermita s’estrenaren una estovalles brodades a mà per Dolors Rovira, per l’altar, una casulla brodada per les germanes Paulines de Barcelona, a més d’un joc de corporals i unes canadelles de plata, mercès a diferents donatius.

Presidiren les autoritats locals, encapçalades per l’alcaldessa Alba Pijuan, junt amb el president de la Diputació de Lleida, Juan Talarn, i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué i junta. Els cants foren a càrrec d’Anna Castellà i Carme Guim membres del cor Àngels de l’Alba, acompanyats a l’harmònium per Jesús Balletbó. Al final s’interpretaren els Goigs a Sant Eloi, lletra del nostre poeta Antoni Bonastre i melodia  del músic targarí Jaume Vidal.

Aquesta trobada de l’Aplec de Sant Eloi, sempre el segon diumenge de setembre, continuà al Parc amb el tradicional esmorzar de coca i préssec, balls dels Gegants de la Ciutat per la Fal.lera Gegantera, jocs tradicionals i la venda de la rajola commemorativa de l’Aplec del 2021 També el XXXVI Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la Cobla Tàrrega, i la inauguració de la restauració de la Plaça de la Bassa, amb presència del president de la corporació provincial.

Informa: Josep Castellà        

Publicat el dins de Notícies