Celebració de la Festa de Sant Ramon a Tàrrega

L’església de la Mercè de l’Escola Pia de Tàrrega acolli, el capvespre del dimarts dia 31, la celebració de la tradicional festa en honor de sant Ramon, al qual té dedicada una de les seves capelles.

En una solemne eucaristia presidida pel pare escolapi targarí, Jaume Salas, concelebraren el rector de Tàrrega mossèn Josep M. Vilaseca i els capellans Josep Camprubí, Joan Viladot i Antoni Bordes. En l’homilia el pare Salas glosà les virtuts i l’exemple del sant, llegint l’evangeli Mn. Vilaseca.

Els cants del petit cor parròquia, dirigit per Antoni Torres, foren acompanyats a l’harmònium per l’organista de la parròquia Jesús Balletbó.

Seguint la tradició el pare Salas beneí l’aigua de Sant Ramon, que fou repartida en unes petites ampolles individuals, respectant les normes sanitàries de la pandèmia. Mentrestant es cantaren, pel nombrós grup de devots assistents a la celebració, els Goigs a lloança de Sant Ramon.

També cal afegir que durant el dia foren molts els targarins i comarcans que feren la seva peregrinació al santuari mercedari de Sant Ramon, assistint a les diverses misses i al Tres Tombs al redós del monestir segarrenc.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

Publicat el dins de Notícies