Celebració de la Festa de l’Exaltació de la Santa Creu, a Anglesola

L’església de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola acollí, el migdia del dimarts dia 14 de l’actual, la celebració de la festa tradicional i popular de l’Exaltació de la Santa Creu, popularment la Festa de la Creueta, presidint en el presbiteri la preuada i venerada relíquia de la Santa Creu, quina festa principal se celebra sempre el dia 3 de maig, amb el repartiment dels Panets de la Caritat.

Es va oficiar una solemne eucaristia presidida pel rector de la Parròquia d’Anglesola, Mn. Josep Maria Vilaseca, en quina homilia va assenyalar glosant la Vera Creu  “és molt bo i necessari continuar en la devoció a la Santa Creu,  el lloc de la nostra salvació”. I “hem d’acceptar i renovar sempre la confiança amb Déu des de la fe”. La música i els cants estigueren a càrrec d’Oriol Sabé.

Presidiren la tradicional festa major el consistori anglesolí encapçalat per l’alcaldessa Carme Miró, junt amb els Prohoms d’Anglesola, acompanyats d’una nombrosa feligresia. A l’acabar la missa es feu la tradicional processó amb el reliquiari de la Santa Creu al redós de la Plaça de l’Església, mentre s’entonaven els Goigs a Santa Creu.

Al final de la celebració, Mn. Vilaseca feu la benedicció solemne amb la Santa Creu i els fidels passaren a venerar-la. Després la relíquia fou dipositada de nou a la seva capella que conté un magnífic retaule xorigueresc dedicat a la Santa Creu.

Informa: Josep Castellà

 

 

Publicat el dins de Notícies