Celebració de la festa de la Mare de Déu de la Mercè, a Tàrrega

Els devots targarins celebraren la nit del dijous dia 24, la Festa de la Mare de Déu de la Mercè.

Enguany la solemne eucaristia estigué presidida per l’escolapi P. Andreu Trilla, de la comunitat d’Igualada, concelebrant amb el pare Jaume Salas, Schp.; el rector de la Parròquia de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca; i els mossens Josep Camprubí i Joan Viladot. El P. Trilla manifestà que la celebració era en record del targarí Dr. Josep Domingo Mas, gran col·laborador de l’obra escolàpia, i en el centenari del seu naixement. En l’homilia significà: “els pares mercedaris ens criden a treure tots els jous per obtindré la llibertat de les persones”. Recordà al Dr. Domingo com “un exemple  de persona senzilla i cordial”.

Les pregàries foren llegides per la filla del metge targarí, Antonia Domingo. Els cants d’un petit cor estigueren dirigits per Antoni Torres i Jesús Balletbó al teclat, amb la participació del poble. Al final de la celebració els nombrosos feligresos entonaren El Virolai  i el tradicional cant dels Goigs a  lloança de la Mare de Déu de la Mercè.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies