Missa de sant Pere i sant Pau a l’església de Sant Pere el Gros a Cervera

El passat dia 29 de juny una vintena de persones es van reunir entorn l’altar per celebrar l’Eucaristia de la Solemnitat de sant Pere i sant Pau, apòstols. Enguany, vam poder-nos retrobar a l’església de sant Pere el Gros.

Sant Pere el Gros és una església romànica situada al municipi de Cervera. L’estil arquitectònic de l’església és llombard, va ser edificada al segle XI i és un dels millors exemplars de l’arquitectura medieval catalana en planta circular, aquest fet la fa ser tan especial. Destaca pel fet de ser l’església romànica ubicada més a ponent de totes les construïdes en aquest període. L’església de Sant Pere el Gros es troba als afores de Cervera, al sud-oest, en una lleugera elevació del terreny a la confluència del torrent Salat amb el riu d’Ondara. És un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Abans de la missa un feligrès historiador va fer un petit retall d’història del temple. L’eucaristia va ser celebrada per mossèn Xavier Romero i van participar alguns nois i noies de la catequesi parroquial, especialment de Cor Unum. Va ser una celebració molt bonica, el sermó de la qual va ajudar molt a identificar-nos amb els apòstols.

—demanem a sant Pere i sant Pau, puntals de l’Església que ens ajudin a viure cada dia una conversió de cor per estimar-nos més i millor!

Informa: Parròquia de Cervera

 

Publicat el dins de Notícies