Devoció i participació en les Festes del Carme, de Tàrrega

Els targarins seguint una tradició centenària festejaren la Verge del Carme participant en les seculars Festes de la Mare de Déu del Carme, organitzades pels carmelites i la Fraternitat Amics del Carme, fent possible una tradició de set segles. Enguany a la Novena fou convidat el pare carmelita colombià Andrés-Enrique Trujillo, predicant-hi cada capvespre del dia 7 fins el 15, amb bona assistència.

Assenyalà la celebració en la Vigília de la Festa de la cloenda de la Novena, amb una ofrena floral a la Verge i la presència del Ball de Bastonets de l’Esbart Albada, quin grup de dotze joves dansaires oferiren quatre danses tradicionals. Tanmateix hi hagué una Vetlla de pregària mariana amb el cant de la Salve Regina al punt de la mitjanit.

El divendres 16 en la festa principal del Carme, tingué lloc l’Eucaristia solemne presidida pel P. Manel Bonilla, concelebrant el rector de la UPP de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca i mossèn Josep Camprubí, acompanyats del diaca Joan Novell. L’homilia fou a càrrec del P. Andrés-Enrique Trujillo, glosant els valors de la Mare del Carmel. Al final s’entonaren els Goigs a la Verge del Carme, lletra del poeta Mn. Climent Forner i música del targarí Jaume Vidal Sastre. Mentrestant els devots feren els acataments a la Mare de Déu.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies