Commemoració del 85è aniversari del martiri dels Beats Màrtirs Carmelites

Els devots targarins i altres arribats d’Olot participaren en la festa en honor dels Beats Màrtirs Carmelites, en el 85è aniversari de la seva mort al lloc anomenat del Clot dels Aubins, prop de Cervera. La celebració es feu el capvespre del dijous 29 de l’actual, al Santuari de la Mare de Déu del Carme i dels Beats Carmelites de Tàrrega. Aquesta celebraciò tancà el cicle de Festes del Carme d’aquest 2021,  recordant als Beats Màrtirs Carmelites de Tàrrega, beatificats el 28 d’octubre de 2007 a Roma.

S’oficià una solemne eucaristia, presidida pel pare carmelita Manel Bonilla, concelebrant amb els mossens Joan Viladot i Josep Camprubí de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega. El pare Bonilla, glosà en l’homilia el martiri del pare Àngel M. Prat i els onze companys de la comunitat formadora carmelita targarina: “quins beats han de ser llum que ens il·lumini i quin missatge hem de transmetre als nostres joves”. Els cants foren acompanyats a l’harmònium per Mercè Solà. Al final mentre es venerà amb acataments el reliquiari dels Beats, s’entonaren els seus Goigs, lletra de Mn. Climent Forner i música del pare Casadevall.

Les restes dels dotze Beats carmelites targarins estan dipositades dins una urna de  pedra sota l’altar principal del santuari. A poca distancia, i en un lloc preferent, hi ha una petita capella amb les fotografies dels Beats Màrtirs Carmelites de Tàrrega, i el petit reliquiari.

Les vigents normes sanitàries per la pandèmia del Coronavirus impediren, per segon any consecutiu, la celebració de la tradicional Romeria al Clots dels Aubins, la tarda del mateix dia 29.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

,