Celebració de Sant Cristòfol a la Parròquia de Solsona

Després del parèntesi de l’any passat per la pandèmia, Solsona va recuperar la devoció al patró dels conductors, sant Cristòfol, en una celebració que té més de 90 anys.

La figura del sant va presidir la missa del diumenge a la catedral, des del presbiteri.

En l’homilia, el rector de Solsona, Mn. Lluís Ruiz, va demanar a sant Cristòfol que intercedís per tots els conductors, que posés seny per anar amb prudència i que ens guardés de tot perill a la carretera.

Al final de la missa, com és costum, el rector va beneir les medalles, que es reparteixen als conductors que participen a la benedicció, que va tenir lloc com sempre, a la Plaça del Camp i on van participar un centenar de vehicles, dels quals, una trentena de camions.

La Comissió de Festes de Sant Cristòfol, conjuntament amb els Gogistes Solsonins, editen uns goigs per a l’ocasió, enguany el número 21. A l’anvers aquest any hi podem llegir uns que foren escrits per Mons. Antoni Deig, amb música de Bartomeu Llompart, i al revers, dedicats a un apunt històric referent al món de l’automoció, sempre vehicles antics o oficis relacionats amb el transport.

Informa: Ramon Estany

Publicat el dins de Notícies