Anglesola fa un homenatge a Mn. Miquel Pedrós, antic vicari, en els seixanta anys del seu sacerdoci

L’església parroquial de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola, acollí el migdia del diumenge dia 25, Festivitat de Sant Jaume, un emotiu acte de recordança i homenatge a Mn. Miquel Pedrós, en ocasió de complir el seus seixanta anys de sacerdoci, i que en l’època dels anys seixanta fou vicari de la parròquia anglesolina. Una festa organitzada per un bon col·lectiu de persones que en els seus anys joves visqueren moltes activitats espirituals, culturals i socials, sota  la direcció i empenta de Mn. Pedrós.

La  celebració s’obri  amb una eucaristia presidida per Mn. Miquel Pedrós, concelebrant amb Mn. Josep Maria Vilaseca, rector d’Anglesola i Mn. Josep Camprubí, rector de Vilagrassa. En una sentida homilia, Mn. Pedrós significà el  “sentiment de gran goig de retornar a la parròquia i veure el poble on fou vicari dos anys i mig”, abans de marxar de missioner a Perú, on hi residí durant trenta dos anys a la població peruana d’Abancay, prop de Cuzco. Mn. Miquel explicà les seves vivències i experiències d’apostolat i de servei als malalts de lepra i pobres. Així mateix recordà a Mn. Àngel Viladrich, qui fou rector  de la parròquia en aquells anys. En les pregàries es feu memòria  dels  qui havien estat vicaris els any 60: Ricard del Valle, Antoni Bordes, Narcís  Saladrigues, Josep M. Besora, i l’esmentat Miquel Pedrós. En el moment de l’ofertori li entregaren un plat de ceràmica amb un dibuix de la vila d’Anglesola i dedicatòria. L’acompanyament musical a l’harmònium anà a càrrec d’Antonio  Ruera.

Acabada la missa, la regidora de cultura de l’ajuntament d’Anglesola, Mª Teresa Vidal, li dedicà unes sentides paraules d’agraïment en nom de la població. Seguí la intervenció de Jaume Vall Borda, en nom del grup de gent dels anys seixanta, assenyalant la intensa trajectòria i dedicació a promoure inquietuds i activitats pastorals i culturals entre els joves. Així en reconeixement i gratitud rebé Mn. Pedrós una placa commemorativa del sentit homenatge, enmig d’uns llargs aplaudiments. Després d’uns moments d’animada conversa amb Mn. Miquel Pedrós per part de nombrosos assistents, un  grup de vint-i-vuit persones s’aplegaren en un animat i viscut dinar de germanor.

Mn. Miquel Pedrós, de vuitanta quatre anys d’edat, actualment està a la residencia de capellans del Seminari de Solsona. En el seu exercici pastoral exercí de vicari a  Vilanova de Bellpuig, Anglesola i Súria, marxant després com a missioner durant trenta dos anys, a Perú.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies