Tríduum i festa en honor a sant Antoni de Pàdua, a Cervera

A l’església-convent de Sant Francesc de Cervera, l’any passat no van poder celebrar el Tríduum i la festa de sant Antoni de Pàdua, a “casa seva”, a causa de la situació de la pandèmia.

La setmana passada, els dies 10, 11, 12 i 13 l’església de Sant Francesc va tornar a obrir les seves portes! Aquest any els cerverins s’han pogut tornar a reunir entorn del seu altar.

Aquesta església només té culte aquest quatre dies a l’any. La gent del barri sempre posa ben a punt el temple perquè s’hi puguin celebrar ben dignament les misses! Sant Francesc va tenir culte més o menys continuat fins a la Guerra Civil. A partir d’aquesta i davant les destrosses sofertes i el desballestament rebut es feia difícil tornar-la a posar a punt.

Patró de molts oficis, durant generacions implorat… però qui va ser? Sant Antoni de Pàdua (Lisboa 1195 – Pàdua 1231) va ser un frare franciscà, teòleg i predicador catòlic del segle XIII. És un dels sants més populars del santoral catòlic, a causa dels incomptables miracles que ha fet al llarg dels temps. Demanem-li a sant Antoni que concedeixi als cerverins no deixar mai de mirar els sants com a models de vida i d’amistat amb Déu!

Informa: Parròquia de Cervera

Publicat el dins de Notícies