Jornades pastorals per a capellans, diaques i laics

Els dies 21, 22 i 23 de juny, el Sr. Bisbe, el vicari general, els capellans, diaques, treballadors de la cúria i treballadors apostòlics del Bisbat es van reunir al Seminari de Solsona per participar d’unes jornades pastorals en un ambient de fraternitat i formació.

Les jornades van començar amb una ponència de la germana Margarita Bofarull – metge i membre de la Pontificia Acadèmia per la Vida- sobre l’eutanàsia i les cures pal·liatives, amb el títol “La nova llei de l’eutanàsia: reptes i oportunitats”. A dies vista s’aprovarà a casa nostra la llei de l’eutanàsia i la xerrada de la germana Margarita va ajudar a entendre quines són les diferències entre l’eutanàsia, el suïcidi assistit, les cures pal·liatives… conscienciant de com havia de ser el nostre treball en les parròquies per ajudar els nostres feligresos a preparar-se per ben viure i ben morir.

A la tarda va haver-hi la intervenció del bisbe Xavier explicant les diferents propostes sobre com participar del Sínode dels Bisbe que el Sant Pare Francesc ha convocat per a aquest any amb el títol: “Per una Església Sinodal: comunió, participació i missió”. Després de la intervenció del nostre pastor, l’ecònoma de la diòcesi, Almudena Cañizal, va presentar el pla plurianual que des de la diòcesi s’està fent sobre com treballar la Laudato Si’, ara que fa 6 anys que el papa Francesc va escriure la seva primera encíclica.

El dimarts dia 22 el tema del dia va ser la pastoral familiar. Des del 19 de març d’enguany fins al juny de l’any vinent, el Papa ha convocat l’Any Família Amoris Letitia –amb motiu del 5è aniversari d’aquesta exhortació apostòlica- i des del bisbat s’ha format una comissió que va presentar la situació actual de la pastoral de les famílies i algunes propostes concretes per portar a terme a les nostres parròquies. Després, Mn. Xavier Farrés, delegat de Pastoral Familiar de la diòcesi de Terrassa va explicar la seva experiència pastoral i algunes estratègies i eines per treballar aquesta pastoral.

A la tarda van continuar amb tot aquest treball i, en acabar, un petit grup va visitar la granja i formatgeria Rotxés de Lladurs, finalitzant d’una manera més lúdica.

Les jornades van acabar el dimecres amb un dia de germanor, en el qual alguns mossens i laics de la diòcesi van visitar la Santa Cova de Manresa i els mosaics d’Ivan Rupnik, i també d’altres llocs ignasians de la capital del Bages. Amb motiu de l’Any Ignasià (fotografies al final de tota la galeria).

—treballem perquè tots aquells que estem remant per al futur del Bisbat mirem amb esperança, fe, alegria i ganes de somiar tots els reptes que dia a dia se’ns van presentant. Que els sants patrons del Bisbat intercedeixin per tots nosaltres!

Informa: Redacció

FOTOGRAFIES DE LA COVA DE MANRESA: Josetxu Santos

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

, ,