Festa de Sant Marc a la Parròquia de Balsareny

El diumenge dia 25 d’abril, a Balsareny, se celebrà la festivitat de Sant Marc. Aquest sant se celebra a Balsareny per vot de poble i també com a patró des de fa molts anys; per aquest motiu se celebra la Festa Major.

Aquest any a l’església hi va haver molta participació i, segurament, s’hauria omplert del tot, però, per les normes establertes a causa de la pandèmia, es va reduir l’aforament.

Va presidir l’eucaristia el vicari general del bisbat, Mn. Marc Majà, concelebrant amb el rector de la Parròquia de Balsareny, Mn. Antoni Bonet. El sermó de Mn. Marc va ser molt clar i eloqüent, tot parlant d’aquest evangelista i de la manera de saber portar el ramat, sent bon pastor, ajudant en tot moment qui ho necessita, fent referència a l’evangeli corresponent.

La Coral Sant Esteve acompanyada al piano per Anna Soler cantaren durant la missa, acabant amb els goigs de Sant Marc. Es donà als assistents un punt de llibre amb la imatge del patró i els seus goigs.

L’alcaldessa i altres membres de l’Ajuntament, junt amb la Pubilla, l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet, es feren presents a la celebració.

Per acabar, la pagesia de Balsareny va portar panets i el tradicional “panallet” de Sant Marc a beneir al peu de l’altar. No se’n repartiren com era de costum, degut a les normes sanitàries. Sí, però, que els Pagesos amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’A.D.F. Tres Branques, van passar per tot el poble un panet per família, el mateix dia de Sant Marc, fet que tot el poble va agrair moltíssim.

Informa: Membre del Consell Parroquial

Publicat el dins de Notícies