Festa de Sant Isidre a Solsona

Un dels actes més tradicionals i propis de la Festa de Sant Isidre, i que no ha faltat enguany a la seva cita puntual en el calendari, és la missa en honor al patró dels pagesos, sant Isidre, que per primera vegada en tots aquests anys s’ha celebrat a la catedral. Des de la marxa de Solsona de les monges de la Companyia de Maria, l’any passat, l’església que acollia aquesta celebració resta tancada, a l’espera que s’arribi a un acord entre la Companyia de Maria i el Bisbat, sobre el seu ús en el futur.

Així doncs, la petita escultura de sant Isidre, que es guarda a la capelleta de la Plaça de Sant Isidre, ha presidit la celebració a la catedral solsonina, on el rector de Solsona, Mn. Lluís Ruiz, ha beneït els panets que al final de la missa han estat repartits entre els assistents a l’ofici litúrgic.

Mn. Ruiz ha recordat en l’homilia que els pagesos han de ser gent de paciència, de contemplar com els camps creixen, tot mirant el cel i esperant que no hi hagi pedregades. Constància, esforç i paciència, només cal confiar que tot vagi bé, i ha demanat que aquest dia de sant Isidre “ens ajudi a valorar el dia a dia, allò que fem, i les conseqüències que comporta”.

Informa: Nacio Solsona

Publicat el dins de Notícies