Festa de la Mare de Déu de Montserrat, a Tàrrega

Els targarins celebraren la Festa de la Mare de Déu de Montserrat, llargament venerada a la capella de la Parròquia de Santa Maria de l’Alba.

Els actes començaren amb un Tríduum els capvespres dels dies 24 al 26. En cada jornada hi hagueren unes pregàries en el Viatge Espiritual a la Verge de Montserrat, del bisbe Mons. Josep Torres i Bages. Seguiren unes eucaristies oficiades i predicades pel rector de la UPP, mossèn Josep Maria Vilaseca, i per Mn. Josep Camprubí, acabant amb el cant del Virolai.

En la festivitat patronímica del 27, després de l’adoració al Santíssim, vespres i el Viatge Espiritual, s’oficià una solemne missa presidida per Mn. Vilaseca concelebrant amb Mn. Josep Camprubí, acompanyats del diaca Joan Novell, amb presència de nombrosos devots.

En l’homilia, el rector entre altres coses assenyalà: “la Verge de Montserrat és el símbol de la fe del poble català. La Mare de Déu és la nostra gran intercessora davant Jesucrist”. Després de les pregàries es beneïren els rams del boix.

Després, respectant les normes sanitàries del coronavirus, fou venerada la Mare de Déu de Montserrat a la seva bonica capella mentre s’entonava el cant del Virolai, recollint tothom a la sortida del temple el tradicional ram de boix.

La bonica i acollidora capella de la Mare de Déu de Montserrat està tota embellida per uns notables murals obra del pintor targarí Jaume Minguell Miret.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos i J. Castellà

Publicat el dins de Notícies