Cervera celebra la Setmana Santa amb totes les mesures

El Diumenge de Rams, per indicació, es va haver de celebrar a l’interior de l’església de Santa Maria amb menys lluïment que quan es fa a la Plaça Major, però amb un resultat satisfactori davant de les previsions.

El Dimarts Sant, amb el Sagrament del Perdó, a l’església de Sant Agustí on va presidir l’acte el bisbe Xavier Novell acompanyat d’uns quants capellans.

El Dijous Sant a Santa Maria va tenir lloc la celebració de l’últim sopar amb bona participació de fidels, tant en la missa com en la vetlla.

El Divendres Sant a la tarda, participant en la mort de Jesús amb el Viacrucis a l’interior de l’església ja que tampoc hi havia permissivitat de sortir al carrer.

El Dissabte Sant a les vuit del vespre hi va haver l’acte central de la Vetlla Pasqual, també avançada pel toc de queda de les 22h. Presidí la celebració el rector de Cervera Mn. Xavier Romero acompanyat pel vicari Mn. Josep Ma. Montiu i una colla d’escolans que adornaren el presbiteri. L’encesa del foc al fons de l’església donà lloc a traslladar-lo al ciri Pasqual i, tot seguit, els escolans el repartiren a les candeles als assistents que donaren una virtut especial a la celebració. La missa fou molt ben conduïda, amb lectures escaients, cants de joia i les campanes donant voltes. No hi va faltar res.

L’endemà Diumenge de Pasqua se celebrà la missa de les dotze en la mateixa línia amb participants de més edat. En acabar hi hagué una petita mostra de Caramelles a la Plaça Major i altres places de la ciutat a càrrec de la Coral Infantil Nova Cervera que ajudaren a fer la Pasqua més gran.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies