1a Formació teològico-bíblica del curs Nova Vida

El dissabte 17 d’abril al matí va haver-hi la primera de les formacions teològico-bíbliques que s’oferirà a la diòcesi, des de l’Escola d’Evangelització Sant Andreu (EESA). La formació va anar a càrrec de Mn Marc Majà Guiu, llicenciat en Bíblia.

L’encontre fou telemàtic i hi donà resposta un bon nombre de persones que havien viscut ja alguns dels “Nova Vida” impartits a la diòcesi.

La formació respon a la necessitat d’aprofundir en cadascun dels cursos que es van rebent des de l’EESA i de fer-ho des d’una òptica encara més bíblico-teològica que la que presenta el propi curs.

Els cursos, que presenten les diferents etapes formatives de l’Escola d’Evangelització Sant Andreu Internacional, són cursos experiencials en el sentit que usen una metodologia activo-participativa. Estan basats en el principi pedagògic d’Aristòtil: “no hi ha res en l’enteniment que abans no hagi passat pels sentits” i en el principi teològic de Sant Pau: “jo vaig plantar, Apol·ló va regar, però és Déu qui feia créixer” (1 Co 3, 6).

Nova Vida és el primer dels cursos impartits a la diòcesi perquè és el primer que proposa l’EESA Internacional en el seu Programa de Formació repartit al llarg de tres etapes. És un curs de contingut Kerigmàtic. Mn Marc, va anar resseguint-ne l’esquema del contingut del curs i l’anà dotant de més elements bíblics i de referències del Magisteri de l’Església que varen ajudar a un aprofundiment més gran del kerigma. Tot des d’una perspectiva molt pedagògica i atractiva que feu molt lleuger el temps que aquesta formació durà, doncs tots ens quedàrem amb ganes de més!

Informa: Teresa Gené Camps / Responsable EESA Solsona

Publicat el dins de Notícies

,