Obert per obres a l’església del Palau d’Anglesola

Dissabte dia 27 al matí una cinquantena de persones van poder entrar a l’església del Palau d’Anglesola, tancada al públic des del 17 d’agost del 2019, quan es va esfondrar part d’una volta del cor.

Les visites es van iniciar a l’exterior del monument, amb la benvinguda de la Maite Teixidó, regidora de Cultura de l’ajuntament del Palau d’Anglesola, i de Mn. Climent Capdevila, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista. Un cop a l’interior en Carles Freixes, membre de la Comissió de Patrimoni del Bisbat de Solsona, va explicar el valor de conservar els béns històrics i culturals, mostrant imatges de diverses afectacions que poden tenir: humitats, vandalisme, foc, tèrmits, cigonyes, envelliment, contaminació…

La part central de la xerrada la van realitzar en Ramon Padullés i en Jaume Cuadrench, arquitectes responsables de les obres. Sota la bastida que cobreix pràcticament tota la nau central del monument, van explicar detalladament les actuacions que s’han realitzat i les que queden pendents. Fins ara s’han col·locat els tirants que cusen les columnes amb les parets de l’església i en aquests moments s’estan instal·lant els arcs metàl·lics que conformaran l’esquelet estructural de les voltes. Quan s’acabi la part del sostre, es corregiran les humitats del sòl, enderrocant el paviment actual i construint una solera ventilada que permetrà la renovació d’aire contínua per sota, evitant, així, que la humitat pugi per capil·laritat cap als murs i columnes. A part del reforç estructural de l’edifici, que és l’objectiu principal de l’actuació, s’aprofitarà per corregir deficiències climàtiques, facilitant la circulació d’aire. També es canviarà el color grisenc actual per tons ocres més càlids i es renovarà la il·luminació.

El públic assistent, repartit en tres visites per respectar aforaments i distàncies, va valorar molt positivament l’entrada a l’edifici més emblemàtic de la vila i l’avenç de les obres. Es va obrir una taquilla inversa que va deixar 510 € en benefici de les obres de l’església.

Adjuntem un pdf amb informació econòmica de les obres. Bon cap de setmana!

Informació econòmica obres església

Informa: Francesc Balcells i Teixidó, alcalde de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola

Publicat el dins de Notícies