Datació de les restes òssies que es conserven a l’interior del Martyrium de Sant Eudald

Ahir diumenge, dia 14 de març, el Sr. Bisbe va presidir la missa a la parròquia de Santa Maria de Sorba. En acabar l’antropòloga Núria Armentano (Museu d’Arqueologia de Catalunya) va explicar el resultat de la investigació feta a l’interior del Martyrium de Sant Eudald.

El passat mes d’octubre, en el transcurs de les tasques de manteniment del conjunt de Santa Maria de Sorba, es van realitzar els treballs de cura i consolidació de les restes òssies que es conserven a l’interior del Martyrium de Sant Eudald.

Així mateix es va aprofitar per a datar i confirmar que les restes descobertes als anys vuitanta per doctor Manuel Riu i Riues corresponen a un individu adult masculí. Els resultats de datació radiocarbònica, realitzats pel laboratori Beta Analytic dels Estats units, indiquen que es tracta d’un individu d’entre el 346 i el 480 d.C, corroborant la hipòtesi que l’estructura actual del Martyrium podria datar del segle VI.

Aquesta investigació ha estat encapçalada i finançada per la comunitat parroquial de Sorba, sota la direcció de l’antropòloga Núria Armentano (Museu d’Arqueologia de Catalunya) i la col·laboració de la Comissió de Patrimoni del Bisbat de Solsona.

Com a primer pas després dels anàlisis, ahir diumenge dia 14 de març, es va explicar als veïns de la parròquia. El proper pas serà el retorn de les restes el proper mes de maig,

Fotografies de quan es va fer l’extracció l’octubre passat:

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies