Abusos: dolorós silenci de culpa i vergonya

El passat dissabte 20 de febrer gairebé una cinquantena de joves, sacerdots i catequistes, es van trobar per Zoom amb la psicòloga i sexòloga Lourdes Illán, especialista en teràpia familiar i de parella.

La ponent va ser introduïda pel bisbe Xavier que va demanar a l’Esperit Sant que vetllés per tots els participants i ens ajudés a fer un bon treball per nosaltres i també per la nostra responsabilitat en les parròquies. Amb aquesta formació, i totes les d’aquest indole, des del Bisbat es pretén poder ajudar totes aquelles persones que han patit un abús i que actualment estant sent abusades, així com també crear una consciència del que està passant i poder ajudar i donar eines a tots aquells que estan treballant en la pastoral.

Lourdes Illán va parlar sobre un tema controvertit i a la vegada necessari per la nostra societat hipersexualitzada, els abusos sexuals a menors i a adults vulnerables. Algunes de les dades que va donar, tant reals com esgarrifadores, com per exemple que 1 de cada 4 persones són abusades sexualment abans dels 16 anys, que el 80% dels abusos són comesos per persones properes al nucli familiar, no van deixar-nos indiferents.

—ens encomanem especialment a la Mare de Déu i al beat Ferran Saperas, màrtir de la castedat, que ens ajudi a poder tenir un cor net per ajudar a tots aquells que necessiten ajuda i a ser humils per poder demanar ajuda en cas que nosaltres la necessitem.

Informa: Delegació de Joventut i Delegació de Protecció de Menors i Adults Vulnerables

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

, ,