Defunció de Mn. Jaume Ballarà Alsina i Mn. Joan Camps Tomàs

Avui dia 14 de gener han mort dos dels mossens que estaven a l’Hospital Pere Màrtir Colomés: Mn. Jaume Ballarà Alsina (de 90 anys) i Mn. Joan Camps Tomàs (de 77 anys). Tots dos eren positius de covid-19.

El funeral, sense cos present, tindrà lloc demà dia 15 de gener a les 10h del matí a la missa capitular de la catedral de Solsona, presidida pel bisbe Xavier Novell.

No hi haurà tanatori per cap dels dos.

Preguem per Mn. Jaume Ballarà i Mn. Joan Camps que ens han deixat enmig d’aquesta pandèmia víctimes del covid-19. Que des del cel, i al costat del Pare, visquin eternament i intercedeixin pels qui encara som a la terra.

Des de la diòcesi agraïm molt especialment el seu ministeri sacerdotal. Descansin en pau.

Breu ressenya

Mn. Jaume Ballarà i Alsina

Mn. Jaume Ballarà va néixer el dia 8 de gener de 1931 a Sorba i va entrar al seminari de Solsona l’any 1945. Va ser ordenat prevere el dia 21 de juliol de 1957

Des d’aleshores va servir pastoralment les parròquies d’Avià, Santasusagna, Clariana, Santcliments, Madrona (Santes Creus, sufragània), Pinell, Montmajor, Correà i Montclar.

Des de l’any 2006 estava jubilat i residia al seminari de Solsona fins fa poc que va passar a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés.

 

Mn. Joan Camps i Tomàs

 Mn. Joan Camps va néixer el dia 14 de setembre de 1943 a Tàrrega. L’any 1956 va començar els estudis eclesiàstics al seminari de Solsona. Va ser ordenat prevere el dia 9 de juliol de 1967 al santuari de Fàtima de Tàrrega.

Va servir pastoralment les parròquies de Verdú, Bellpuig, Sant Antolí, Montlleó, Talavera, Pallerols, Solsona, Santcliments, Madrona i Pinell.

Cal destacar que fou durant uns anys secretari particular del bisbe Miquel Moncadas. També fer esment de tots els anys dedicats als mitjans de comunicació, com a sotsdelegat de la delegació de Mitjans de Comunicació Social i després com a membre i vocal. Va participar també amb molts articles de la revista diocesana Solc de la qual també n’era membre de l’equip de redacció.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies