Què és i què fa el grup Cor Unum de la Parròquia de Cervera

Us hem anat explicant moltes coses de Cor Unum. Us hem anat ensenyant fotografies del que fem, heu anat veient els infants, adolescents i joves que hi participen. Avui us voldríem explicar una mica millor el dia a dia de Cor Unum. Tenim moltes ganes que quan tota la situació actual passi, la catequesi i la missa de Cor Unum, puguin estar obertes a tota la comunitat parroquial.

Ens trobem cada setmana a les 18:00 h a l’església de Sant Agustí fins passades les 19:20 h.

Una sessió de Cor Unum es cuina a foc lent… sempre ens ajuda una pantalla, on hi és tot: des de les normes, el vídeo, el joc, el “catequizz” ―una ronda de 14 preguntes que revelen una numeració i amb aquesta podrem obrir una caixa forta―, la catequesi, els cants de la missa, l’homilia i els avisos per la següent setmana.

A mitja setmana els catequistes es reuneixen i parlen de l’organització de la sessió. I divendres i dissabte són dies per preparar la presentació de PowerPoint, preparar l’església de Sant Agustí i encomanar la sessió!

Cor Unum, ja hem dit moltes vegades, que és una catequesi en família. Els pares, els avis, germans grans i petits, estan convidats a participar-hi! Un bon grupet de famílies es reuneixen dissabte rere dissabte! I són les mateixes famílies que després ajuden a cantar i tocar durant la missa.

Cor Unum té quatre eixos principals que vertebren cadascuna de les sessions:

  • Un vídeo del Cotelo, que serveix per trencar una mica el gel i ens permet fer les 14 preguntes.
  • La catequesi sobre virtuts (la caritat, la generositat, el servei,…), la Mare de Déu, la confessió… que ens ajudin a créixer espiritualment i humanament.
  • La celebració de la missa on hi participen pares i nens, en els cants, lectures, pregàries, tocant la campana…
  • Sempre hi ha un parell de mossens que atenen a tots aquells que ho necessiten, per parlar o per confessar-se. Grans i petits es poden acostar per rebre el sagrament de l’alegria.

Com treballem a casa?

Els nens tenen un full parroquial propi. On hi ha un resum de la sessió, un resum de l’Evangeli de la setmana, un consell, un sant o l’explicació d’una festa (Nadal, Advent, la Immaculada Concepció…) un parell de qüestions del Catecisme i un tema per investigar.

Com ens hem preparat pel Nadal?

Amb un pessebre retallable: el burro, Sant Josep, la Mare de Déu i el diumenge abans de Nadal, donarem la imatge del nen Jesús. I una frase per descobrir…

Informa: Parròquia de Cervera

 

Publicat el dins de Notícies

,