Campanya Sense Llar 2020

“NO TENIR CASA MATA”

Els seus somnis, les seves oportunitats, la seva salut, els seus drets…

Les circumstàncies que han sobrevingut arran de la COVID-19 ens han ressituat en un nou mapa històric en què emergeix una realitat molt més fràgil i vulnerable per a tota la societat. Des d’aquesta realitat i en aquest context d’emergència econòmica i social, es necessari reclamar l’atenció de tota la societat com a col·lectivitat responsable de teixir un model social, sostenible i inclusiu per a tota la població.

Cada cop som més conscients de la importància de tenir una llar i és per aquest motiu que  volem  posar de manifest  la realitat que estan vivint de manera sistemàtica les persones Sense Llar. La inestabilitat residencial, viure en un habitatge inadequat i/o insegur impacta directament en el benestar emocional i en la salut física i  psíquica de les persones que viuen en llars vulnerables. Amb el lema d’enguany “ NO TENIR CASA MATA” volem remarcar que no tenir una llar impedeix gaudir de la funció vital i social, així com també, de les relacions socials de l’habitatge com a espai on cuidar-nos i accedir i gaudir dels drets fonamentals per realitzar-nos com a persones plenes.

Per tot això, cal que els Agents Socials defineixin i implementin estratègies específiques de lluita contra l’exclusió residencial i sensellarisme i que  les Administracions aprovin lleis reals que garanteixin totalment l’accés a l’habitatge.

Tenim l’oportunitat de construir una nova realitat. No volem tornar a la que hi havia abans: volem que NINGÚ SENSE LLAR sigui la nova realitat!

Informa: Càritas Diocesana de Solsona

25 d’octubre de 2020

Publicat el dins de Notícies