Beatificació de Carlo Acutis (1991-2006)

De vegades ens pensem que la santedat està reservada únicament a mossens, monges, frares, a persones que es passen el dia de genolls tancats a l’església i que el seu hobbie és resar el rosari, però la santedat és per a tots, per a tu i per a mi. Tots els fills i filles de Déu estem cridats a ser sants.

L’Església, el passat dia 10 d’octubre, va beatificar a Carlo Acutis un jove italià normal i corrent. Va rebre la fe de la seva mainadera polonesa, a casa seva no eren massa practicants. Va ser un noi senzill i simpàtic, enamorat de la natura i del Senyor, en la seva presència eucarística. Apassionat per la tecnologia, li encantava jugar a la play, estar amb els seus amics gravant vídeos i jugant a futbol. Va fer servir Internet com a lloc de diàleg. Assistia a missa cada dia, era un fervent adorador, resava el rosari i coneixia a Jesús a través de les Escriptures. Però, no va renunciar mai a portar una vida normal!

Als 11 anys es va adonar que el Santíssim Sagrament no era massa estimat, així es va proposar recórrer molts llocs recol·lectant informació sobre miracles eucarístics i va crear una pàgina web on en va fer difusió. Va morir per causa d’una leucèmia fulminant, va tocar de primera mà el dolor: que va oferir per l’Església, pel Sant Pare i per la conversió dels pecadors. No es va queixar mentre va estar ingressat a l’hospital, per no preocupar a la seva mare que estava abatuda, sempre deia: “estic bé, n’hi ha que pateixen més”. Una de les frases cèlebres del beat fou: “estar sempre prop de Jesús és el meu projecte de vida”.

La nostra vocació: ser sants de “tenis i jeans”! No només els que porten hàbit o sotana estan cridats a viure units a Déu, cada dia hi ha més laics, més matrimonis, més joves que són exemple d’una vida santa. La santedat tampoc està reservada a la gent jove: hem de ser sants de les coses normals de cada dia. Posar a Jesús al centre de la nostra vida i “l’Eucaristia com a autopista per arribar al Cel” ―deia el beat Carlo―. Beat Carlo, pregueu per nosaltres!

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de Notícies