Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu, a Verdú

El capvespre del dijous 10 començà a la vila de Verdú la programació del XXII Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2020. Així el temple parroquial de Sta. Maria de Verdú acolli la primera de les audicions d’un cicle organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida.

El concert, emmarcat dins les Festes de Sant Pere Claver, consistí en un recital a càrrec de l’organista Jordi Figueras i la soprano Maria Mateu, ambdós de Terrassa, els quals davant d’un bon grup de verdunins i altres, gaudiren de les interpretacions de composicions de Scarlati, Bach, Frederic Monpou, Lamote de Griñon i Haendel, que foren molt aplaudides. La presentació estigué a càrrec del president dels Amics de l’Orgue, Miquel González.

Fins el dia 7 de desembre hi hauran tretze concerts més amb la col·laboració del IEI-Diputació de Lleida, Departament de Cultura de la Generalitat, Regidories de Cultura dels Ajuntaments, Joventuts Musicals de la Cerdanya i Amics de l’Orgue de Sant Llorenç de Morunys. Els concerts són gratuïts complint tots els protocols establerts degut a la pandèmia del Covid-19. Les audicions arribaran a les Borges Blanques, Cervera, Lleida(2), Os de Balaguer-Les Avellanes, La Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre i Tremp.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Guillem Boleda

 

Publicat el dins de Notícies