Festa Major de Coaner

El diumenge 13 de setembre amb motiu de la festa del naixement de la Verge Maria es va celebrar la festa major en el Santuari de Coaner.

La festa es va iniciar amb un concert de veus surienques el dissabte al vespre a la plaça de l’Arboç, davant del Santuari. Seguit d’un sopar en grups reduïts per taules familiars. El diumenge al matí des de Súria, diferents nuclis de Sant Mateu de Bages i altres vinguts de més lluny amb cotxe alguns i molts a peu van enfilar el camí del Santuari per a venerar la Mare.

L’eucaristia a les 11 del matí presidida pel rector del Santuari, Mn. Joan Casals, acompanyat pel seminarista Rui Jordi, va desglossar a l’homilia el nom de Coaner sota una pluja d’actituds que com ella i amb ella ens fa portadors de Jesucrist. Aquesta Verge no oblidem que és i ha estat invocada tantes vegades pel do de la pluja. Es va acabar l’eucaristia amb el cant dels goigs on tots els assistents amb gran devoció una vegada més van cantar: “De cels i terra aclamada, Reina sou, preciosa Ester, siau la nostra advocada, Verge santa de Coaner”.

Tot seguit i amb les distàncies corresponents es va fer la tradicional ballada de sardanes per la cobla Ciutat de Manresa.

No va faltar com cada any la foto de totes les “Coaners”, que ja sumen una bona colla.

Observant en tots els actes les mesures de seguretat i higiene pròpies d’aquest temps.

Informa: UPP Súria

Publicat el dins de Notícies