Tàrrega renova la tradició de Sant Magí al parc de Sant Eloi

El matí del dimecres 19 d’agost els targarins celebraren un any més la tradicional Festa de Sant Magí, en el marc de l’emblemàtica Ermita de Sant Eloi i el seu bonic parc. Així s’hi aplegaren renovant una costum que data del segle passat, un bon grup de devots de la ciutat i d’altres indrets.

Cal assenyalar que cap a meitats dels anys cinquanta del passat segle XX, sota la iniciativa entusiasta d’un grup de Magins s’inaugurà una petita font i una plaça dedicada al sant màrtir, després renovada i ampliada farà nou anys.

En la festivitat patronímica s’oficià una missa a l’ermita del Sant Bisbe Eloi, presidida per mossèn Josep M. Vilaseca, rector de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega. Mn. Vilaseca en l’homilia fent la glosa del sant màrtir  destacà entre altres coses “hem de ser seguidors de la generositat de sant Magí que tan generós fou amb els seus botxins, fent brollar l’aigua de la roca”.

Els cants estigueren a càrrec d’Els Àngels de l’Alba, acompanyats al  harmònium de Jesús Balletbó. Al final de l’eucaristia es cantaren els Goigs a Sant Magí, lletra del poeta Mn. Climent Forner i música de Josep M. Salisi.

Tanmateix es beneïren dos càntirs i d’altres de més petits com record de la festa d’aquest 2020, amb l’aigua procedent de les fonts del Santuari de Sant Magí de la Brufaganya (Tarragona). L’Associació dels Amics de l’Arbre, seguin un costum encetat l’any 2014, posà a la venda dits cantirets amb els gaiatons de galeta i xocolata, típics d’aquesta diada.

En la festa d’enguany i observant les mesures sanitàries de la pandèmia del  Coronavirus, hi hagué la foto de família a la mateixa plaça de Sant Magí, on alguns assistents feren els tradicionals traguets de l’aigua. Al vespre i amb assistència de més d’un centenar de persones, tingué lloc un notori recital de poesia i música a la Plaça de l’Estanyol davant de l’ermita, a càrrec de la rapsoda targarina Carme Estadella i de SissaViva, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies