Tàrrega celebra unes festes del Carme sense actes populars pel Covid-19

El santuari marià targarí del Carme celebrà, el dia 16 de juliol, les festes de la Mare de Déu del Carme que s’iniciaren amb una eucaristia al migdia. Al capvespre hi hagué el tradicional Ofici solemne, presidit pel Prior del Carme, el P. Manel Bonilla, concelebrant amb el rector de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, i els mossens Josep Camprubí i Antoni Bordes.

En l’homilia, Bonilla glosà la figura de Santa Maria del Mont Carmel “en un dia de lloar el Senyor perquè ens ha deixat a la seva Mare”.

Al final de la celebració foren interpretats pels devots, que ompliren el Santuari del Carme i dels Beats Carmelites, els Goigs de la Mare de Déu del Carme. Cal dir que del dia 7 al 15 se celebrà la tradicional Novena del Carme amb presència de nombrosa feligresia i de la Fraternitat d’Amics del Carme.

Suspesos els actes festius populars

La pandèmia del Covid-19 afectà a les activitats populars quina situació de confinament ocasionà la total suspensió d’una llarga sèrie d’actes festius a l’entorn de les festes carmelitanes. S’han suprimit el cicle de concerts del Carme, la cercavila gegantera per la barriada, l’ofrena floral dels petits, la processó de torxes de la vigília del 15, i la romeria del proper dia 29 al lloc martirial dels beats carmelites, al Clot dels Aubins. L’únic acte popular conservat fou el 10 de juliol, la Festa de Sant Cristòfor, patró dels conductors, amb la benedicció d’uns quatre-cents vehicles amb el repartiment de medalles.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies