Suspensió, pel Covid-19, de la tradicional Romeria al Clots dels Aubins

Un altra de les conseqüències derivades de la greu pandèmia del Coronavirus és la suspensió de la tradicional anyal romeria al Clot dels Aubins, prop de Cervera, que és el lloc martirial dels dotze beats màrtirs  carmelites de Tàrrega, que foren immolats la matinada del dia 29 de juliol de 1936. Aquests foren beatificats el 28 d’octubre de 2007 a Roma. Les seves relíquies es conserven en una urna de pedra situada solta l’altar principal del Santuari de la Mare de Déu del Carme i dels Beats Màrtirs Carmelites.

La romeria al Clot dels Aubins, que es feia cada any al capvespre en la data del 29 de juliol, aplega sempre un bon grup de feligresos de Tàrrega, Cervera, Olot i altres indrets. Els pelegrins recorren el camí del martiri amb la pràctica del rés del Sant Rosari cantat, precedits per la Santa Creu i el penó de l’Orde Terciària del Carme, acompanyats de la imatge de la Verge del Carme, acabant davant del monòlit al lloc on foren afusellats i cremats els carmelites. Es fa la veneració del reliquiari dels beats i el bes de l’escapulari de la Mare de Déu del Carme, a més del cant dels seus Goigs.

Així en l’eucaristia del 26 de l’actual, festivitat de sant Joaquim i santa Anna, oficiada pel prior del Carme, P. Manel Bonilla, en les pregàries es demanà la intercessió del beats màrtirs carmelites de la comunitat targarina, demanant la seva protecció en aquest temps del Covid-19. En l’homilia, el P. Bonilla indicà: “Hem de demanar al Senyor la capacitat del do del discerniment per guiar-nos en tot moment de cara a la nostra santificació”.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies