El pintor targarí Josep Minguell acaba el mural dedicat a Sant Eloi, a la seva ermita

Durant els dies del confinament per la pandèmia del Covid-19, el conegut pintor targarí Josep Minguell Cardenyes ha enllestit, després d’un treball de més de cinc setmanes, el mural al fresc dedicat a Sant Eloi. El notable mural, d’una superfície de 34 metres quadrats realitzat amb la tècnica mil·lenària de la pintura al fresc, ha quedat plasmat a la paret interior de l’entrada principal de l’ermita del Sant Bisbe, patró dels orfebres i metal·lúrgics.

La bonica i coneguda ermita de Sant Eloi es troba al cim del parc municipal que porta el seu nom, en quin interior ja llueix el nou mural. Com s’explica des de l’Associació d’Amics de l’Arbre, que cuiden de dita ermita i el parc, “és un mural amb un gran significat sobre la vida de Sant Eloi i a la vegada aprofundeix en l’entorn més proper al parc de Sant Eloi, amb detalls de la seva vegetació present, elements que en decurs del temps s’hi ha anat incorporant, així com una representació de les aus més emblemàtiques que al llarg de l’any niuen i en fan el seu entorn de vida. També reflecteix l’acció de creació del Parc per l’Associació Amics de l’Arbre amb el treball al llarg dels anys, com és la plantació d’arbres, representat amb unes mans infantils fent cadascuna d’ells la plantació d’un arbre”.

La creació del nou mural de Minguell té l’objectiu de commemorar amb solemnitat els cinquanta anys de la gran troballa de la imatge gòtica de pedra de Sant Eloi del segle XIV, mentre es feien les obres de restauració de l’ermita els anys setanta.  La data prevista per la festa inaugural és la del proper dia 29 d’agost, coincidint amb el mig segle de la seva descoberta.

Cal recordar que el muralista targarí Josep Minguell Cardenyes té una notable producció d’obra a diversos temples i institucions arreu del país  i de més enllà. A la seva ciutat hi destaquen els grans murals al fresc amb una superfície dels vuit-cents metres quadrats a la parroquial de Santa Maria de l’Alba. –

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Minguell i Anna Berga (ACN)

 

Publicat el dins de Notícies