En memòria de Mn. Antoni Comelles i Cunill

El dia 12 de juliol, a la missa del diumenge, la parròquia d’Anglesola va pregar per Mn. Antoni Comelles que fou rector des de l’any 1998 fins al 2005. Set anys de ministeri i de millores en les quals la petjada de Mn. Antoni es manifestà a la parròquia, al temple i al poble.

Una fotografia seva posada damunt la pica baptismal i un recordatori que tothom va poder agafar, ven ser els testimonis visuals de l’acte.

Mn. Antoni va néixer a Sant Salvador de la Vadella, Berguedà l’any 1930 i va morir a Solsona aquesta primavera, tenia 90 anys.

Arreglar la teulada i pintar l’església foren els canvis més importants que assolí Mn. Antoni, com anècdota cal remarcar que els bancs de l’església els va pintar ell mateix i encara llueixen, ara sense voler remeten al seu record.

Va saber delegar, sacerdot recte, molt actiu, caràcter resolutiu i emprenedor, esperit obert i de consell fàcil i compromès. Sabia escoltar.

En la missa d’aquest diumenge, l’actual rector Mn. Josep M. Vilaseca va parlar d’ell ja que en els seus inicis el va tenir de rector a Mollerussa.

També Vall Borda va fer una breu glossa testimonial d’aquest rector a qui recorden amb afecte i estimació. Aquest fou pels anglesolins Mn. Antoni Comelles i per tantes coses que va fer per nosaltres li’n donem les gràcies.

Informa: Parròquia d’Anglesola

Anècdota:

En una reunió a la rectoria d’Anglesola recordo que es parlava de la conveniència de donar, o no, diners als indigents i ell va dir:

  • Que tothom obri segons la seva consciència, però jo penso que en el cas de donar-los-hi quelcom, sinó els fa bé a ells però us en fa a vosaltres, us sentireu millor.

Recordo aquesta reflexió cada cop que veig un pobre.

 

Publicat el dins de Notícies