Excursió del grup juvenil #DodeDéu

El passat dimecres 8 de juliol, el grup de joves #DodeDéu –que aglutina joves de les Agrupacions Parroquials de Bellpuig i Mollerussa– amb mossèn Abel Trulls van anar d’excursió al Santuari de Lord, que es troba a prop de la localitat de Sant Llorenç de Morunys a la comarca del Solsonès.

Arribaren aviat al matí al pàrquing de sota el Santuari ja que aquest es troba en un altiplà i únicament s’hi pot pujar a peu. Un cop a dalt, abans d’assistir a la missa aprofitaren una estona lliure per a reflexionar sobre la Mare de Deú i els capítols de la Bíblia en què infanta a Jesús i visita a la seva cosina Elisabet.

Després de dinar, el Cesc, seminarista de la nostra diòcesi, va explicar-los la història de la Mare de Déu de Lord, la del Santuari i la vida que hi porten. També va guiar-los per mostrar-los les diferents estances com ara el galliner, els dipòsits d’aigua, l’estable de les ovelles i altres zones. A mitja tarda, van entrar al claustre i van resar el rosari juntament amb els membres de la comunitat que resideix al Santuari i d’altres persones que estaven allotjades uns dies a l’hostatgeria.

Ja passades les cinc, van baixar de nou al poble de Sant Llorenç de Morunys per visitar-ne l’església, la qual els va sorprendre per la quantitat de retaules que conté, i especialment la capella de la Mare de Déu dels Colls.

Seguidament van baixar al Pantà de la Llosa del Cavall, als peus del poble, on compartiren una bona estona fent càiacs i banyant-se a les blavoses aigües que caracterizen aquest pantà. De cara al vespre i de tornada, van passar pel Santuari del Miracle. Allí van resar Vespres amb la petita comunitat de monjos que hi viu i van poder contemplar l’espectacular retaule barroc, acabat de restaurar.

Com que ja era hora de sopar, abans d’arribar a casa van decidir parar a un restaurant per compartir aquest últim àpat recordant els moments del dia i concluint una jornada que tots recorden com a diferent, divertida i especial. Doncs són activitats com aquesta les que els uneixen i els ajuden a fer del grup un lloc on sempre tornar per compartir i créixer en la fe.

Informa: Mn. Abel Trulls

Publicat el dins de Notícies