La comunitat de la Companyia de Maria s’acomiada de la ciutat de Solsona

Ahir diumenge, dia 5 de juliol, la comunitat de monges de la Companyia de Maria es va acomiadar de la ciutat de Solsona, després de 262 anys de presència, amb un solemne i emotiu acte religiós i civil.

A les 11h. va tenir lloc una eucaristia a la catedral de Solsona, presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat de capellans de Solsona. Unes trenta religioses de la Companyia de Maria de diversos indrets de Catalunya van voler acompanyar les germanes de Solsona. També la Mare Provincial de la congregació de Madrid va assistir a la cerimònia. Les monges van llegir unes boniques pregàries i van oferir les ofrenes.

Cal destacar la bonica imatge de santa Joana de Lestonnac, patrona de les monges i l’escola Arrels, que va presidir la celebració eucarística.

En acabar, es van dirigir tots a la porta del convent on resideix la comunitat i van descobrir una placa en agraïment, obsequi del Bisbat, Parròquia, Ajuntament i escola Arrels.

Després al pati de l’escola Arrels va tenir lloc l’acte civil amb parlaments de l’alcalde, el Sr. Bisbe, el titular i extitular de l’escola, i les germanes. Tot plegat amb acompanyament musical i un refrigeri.

Informa: Redacció / Fotos: Lluís Closa i MCS Bisbat

Celebració eucarística

Descobriment de la placa 

Acte a l’escola Arrels

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies