Ruta dels seminaristes pels santuaris marians del Berguedà i Ripollès

Passats ja uns mesos de confinament, d’estudi  i treball a distància i d’unes quantes videoconferències, tots els seminaristes amb el senyor bisbe van retrobar-se els passats dies 19 al 22 de juny per compartir uns dies plegats de ruta per la muntanya (després d’una bona temporada sense veure’s en “equip complet”) clausurant així el curs i donant el tret de sortida a les vacances.

La trobada va començar el dia del Sagrat Cor de Jesús, coincidint amb la jornada sacerdotal d’enguany en la qual els seminaristes varen primer acolitar en l’eucaristia i després varen fer, ja tradicionalment “seminarístic”, el servei del dinar. Hores més tard, havent preparat les motxilles, va començar la ruta.

No es tractà d’una ruta qualsevol; els seminaristes van caminar des de Queralt fins (gairebé) Núria tot seguint l’itinerari dels santuaris marians del Berguedà i del Ripollès. Queralt, Corbera, Lurdes de la Nou, Falgars, Montgrony i Núria no només varen ser els punts orientatius de la ruta sinó també les advocacions marianes a les quals els set es varen encomanar amb fervor durant els quatre dies.

Malgrat que el camí no va ser dels fàcils i que el sol els acompanyava de valent, va ser una convivència per fer pinya, per parlar i per distreure’s tot gaudint de les panoràmiques úniques que ofereix el nostre Pirineu i Prepirineu. També va ser una intensa experiència de sobrietat i de fraternitat, elements que de ben segur van marcar aquests dies. No ens podem oblidar dels moments de pregària i de catequesi, pilars d’aquest pelegrinatge acompanyat de la mà de la Mare de Déu.

Donem gràcies al Bon Jesús per aquest curs i preguem-li perquè susciti noves (i abundants!) incorporacions de cara als cursos vinents! Santa Maria, que tants bonics noms rebeu arreu de la nostra terra, pregueu per nosaltres! Bon estiu!

Informa: Seminari Major de Solsona

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies