Eucaristia de pregària per les víctimes de la pandèmia presidida pel Sr. Bisbe

El divendres, dia 19 de juny, festa del Sagrat Cor de Jesús i jornada de pregària per la santificació del clergat, el Sr. Bisbe ha convocat tots els capellans de la diòcesi per a una jornada sacerdotal. En la celebració de l’eucaristia, a les 11h del matí a la catedral, es tindran presents vàries intencions.

Una d’elles serà pregar per totes les víctimes d’aquesta pandèmia a la diòcesi de Solsona. La majoria van morir en la solitud del confinament. Llurs familiars sofriren l’absència de comiat i a més la impossibilitat de rebre l’escalf i el condol dels propers i el consol de la missa exequial. Alguns, varen agrair la companyia del rector de la parròquia que els va acompanyar amb una pregària al cementiri.

No tenim dades exactes, ja que només són públiques per comarques, però calculem que, aproximadament, han mort a la nostra diòcesi unes 250 persones a causa del Covid-19. A la nostra diòcesi, per la seva realitat sociopolítica i territorial, no és adient fer un funeral oficial convidant familiars dels difunts i a autoritats civils.

Per tant, aprofitarem aquesta trobada on cada rector representarà les víctimes de les seves parròquies per a pregar per ells i els seus familiars. Certament, aquesta celebració serà pública i tothom, respectant l’aforament permès d’un 50%, hi podrà participar.

Conscients, però, que potser encara no hi haurà mobilitat completa entre les nostres dues regions sanitàries, retransmetrem la celebració pel canal youtube del Bisbat de Solsona, en directe.

Informa: Redacció

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies