Primera missa pública del Sr. Bisbe després del confinament

Ahir diumenge dia 24 de maig, dia de l’Ascensió del Senyor, el Sr. Bisbe va celebrar missa amb assistència de fidels, després de més de dos mesos de tancament de les esglésies al culte.

Va ser a la Parròquia de Cardona, on el bisbe Xavier està exercint de rector provisional mentre es recuperen Mn. Carles Pubill i Mn. Antoni Guixé, rector i adscrit respectivament.

La celebració eucarística va observar totes les mesures de prevenció com ara: distància entre les persones, oferiment de gel hidroalcohòlic a l’entrada del temple, evitar el gest de la pau, combregar a la mà, etc…

Uns cartells de benvinguda col·locats a la barana del presbiteri van donar el toc acollidor de la celebració. Cal destacar també la presència de la Coral Cardonina que va solemnitzar la missa.

Les relíquies dels Sants Màrtirs, Celdoni i Ermenter, van acompanyar els fidels des de l’altar. El Sr. Bisbe a l’homilia va encoratjar els cardonins a pregar a l’Esperit Sant i encomanar-se als seus màrtirs i a la Mare de Déu.

A l’hora de les pregàries es van recordar els quaranta-cinc difunts que hi han hagut durant aquest confinament i que no han pogut tenir un funeral a l’església. Cal dir que a partir de dissabte vinent, s’aniran celebrant funerals per aquests difunts -cada setmana 3 o 4- fins arribar als quaranta-cinc. Mentrestant, el nom de tots ells es va col·locar al costat de la Mare de Déu del Patrocini, al seu cambril.

Un dia molt emotiu de retrobament de tots els cardonins.

Informa: Redacció

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies