Novena de les Santes Espines i Mare de Déu de l’Alba per Youtube

Com que el temple de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega continua tancat degut a la pandèmia del Coronavirus, la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega fa arribar durant aquests dies a la feligresia targarina la celebració de la tradicional Novena a les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba, a través del seu  canal de Youtube.

Així cada dia a partir de les set de la tarda, i des del passat dilluns dia 4 de l’actual mes de maig, es desenvolupa aquesta secular Novena en el marc de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors i el Santíssim, presidida per Mn. Josep Maria Vilaseca, rector de la parròquia. En l’eucaristia de la primera jornada, oberta amb l’Himne a les Santes Espines, Mn. Vilaseca tingué paraules de salutació i agraïment per l’equip de persones que fan possible la realització de la Novena.

En l’homilia Mn. Vilaseca assenyalà que enguany aquesta festa té un caire especial degut al confinament dels feligresos pel Covid-19. També de seguir-se aquest any la Novena escrita el 1965 pel prevere targarí Dr. Maymó, quina primera reflexió es la de Jesús coronat d’espines. Les lectures anaren a càrrec de Montserrat Pijuan, i les pregàries per Helena Tarragó. En els cants intervingueren M. Carme Guim i Anna Castellà, acompanyades a l’harmònium per Jesús Balletbó. Al final s’escoltà l’Aclamació a la Verge de l’Alba, música de Mn. Carles Melé (2005), i també l’Himne a la Mare de Déu de l’Alba, música de Jaume Vidal i lletra d’Antoni Bonastre.

L’emissió diària de la Novena als nostres Patrons continuarà fins al proper dimarts dia 12, en la mateixa vigília de la celebració de la festivitat patronímica de les Santes Espines, del dia 13 de l’actual. I l’endemà 14, la solemne festa de la Mare de Déu de l’Alba.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó

 

Publicat el dins de Notícies