La Festa del Sant Crist Trobat, de Tàrrega, seguida per Youtube

Els feligresos targarins seguiren la tradicional Festa del Sant Crist Trobat, que cada any es renova el segon diumenge de Pasqua, conegut com Diumenge de Pasqüetes. Aquesta es veié mercès la tecnologia del Youtube, donada la impossibilitat de participar-hi segons costum a l’església de Sant Antoni, degut al confinament obligat per la pandèmia del Coronavirus.

Així el diumenge 19 d’abril al migdia, a través del canal creat per la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, se celebrà en primer lloc el tradicional rés del Sant Rosari a l’altar major de Santa Maria de l’Alba davant la reproducció de la imatge del Sant Crist Trobat. El presidí el rector Mn. Josep M. Vilaseca, quines intencions s’oferiren pels afectats, familiars i sanitaris que tracten la pandèmia, i els interns de la Residència Sant Antoni. Al final s’entonà el Regina Coeli davant l’ imatge de la Verge de l’Alba.

Rosari del Sant Crist Trobat

Continuà celebrant-se l’eucaristia en la festa de la Divina Misericòrdia i del Sant Crist Trobat, oficiada per Mn. Vilaseca, en quina homilia feu una glossa de la imatge trobada del Crist el dia 1 d’abril de l’any 1650, a l’aixecar unes lloses de l’església medieval de Sant Antoni. Una devoció targarina arribada fins els nostres dies, i recordant el fet de complir-se enguany els 50 anys de la inauguració de la nova Capella. Assenyalà també “ens trobem en el temps Pasqual, temps de fe”. Feren les lectures la treballadora apostòlica Helena Tarragó i Xavier Castellà, aquest responsable de la gravació.

Al final el rector anuncià que el diumenge dia 26, la missa major de les 12 del migdia serà emesa a través del Youtube creat per la parròquia targarina. Tanmateix es preveu l’emissió el dilluns dia 27, de la festa de la Mare de Déu de Montserrat.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó

Publicat el dins de Notícies