El “Sopar Solidari” de Mans Unides de Tàrrega

Com es tradicional en el mes de febrer, la Delegació del Grup de Missions i Mans Unides de Tàrrega organitzà el Sopar Solidari amb la finalitat de recaptar ajuts que permetin sufragar els dos projectes d’enguany del Bisbat de Solsona a benefici del Tercer Món. Un d’ells a Moçambic (Àfrica) per al reforç de capacitats en Escola Agropecuària amb un cost de 73.717 euros, i un altre per al projecte social de consolidació de territoris indígenes a El Chaco (Bolívia) per un import de 45.000 euros.

La sala social de l’Ateneu va aplegar a una vuitantena de targarins, que es reuniren al voltant de la taula sopant amb pa i oli, una poma i aigua, com a símbol d’austeritat i tanmateix d’unió amb la gent que passen necessitats. El resultat de les aportacions voluntàries d’aquesta primera jornada de la campanya del 2020 fou de 815 euros, esperant-se encara altres aportacions en propers dies.

En la trobada que obria la campanya d’activitats del Grup de Missions i Mans Unides de 2020 hi hagué unes paraules de salutació d’Àngels Salgado, membre del grup local de Mans Unides, explicant i agraint els resultats satisfactoris assolits el passat 2019, seguides de la projecció d’un vídeo presentant la campanya d’enguany del bisbat solsoní.

Abans del Sopar Solidari hi hagué una xerrada-col·loqui sobre “Vivències a Bolívia”, a càrrec de Enric Segarra, de Bellpuig, col·laborador de Mans Unides. A través d’un vídeo i una sèrie de fotografies explicà conjuntament amb les seves filles Marta i Ester, les vivències de la visites realitzades als beneficiaris de set projectes a la nació boliviana. La presentació del conferenciant la feu Miracle Llorens de l’equip de Mans Unides targarí.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

,