Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera

Durant els dies 5, 6 i 7 de febrer, Cervera va celebrar la Festa Major d’hivern, Festa del Santíssim Misteri i, a la vegada, de les Completes. L’origen de la Festa remunta al 1540 en els fets històrics miraculosos ocorreguts a l’església de Santa Maria. Aquest any, 480 anys després tothom estava preparat per aquesta nova edició, però enguany amb el suplement de poder gaudir del reconeixement com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Cervera es va engalanar per aquesta rebuda i va convidar a tota la ciutat, comarca i més enllà per tal que tothom pogués participar de tal esdeveniment.

El dia 5 de febrer, en la 174a edició de les Completes participaren, en la part civil, la corporació municipal encapçalada pel Paer en Cap Sr. Ramon Augé; les Sres. Laura Borràs i Inés Granollers diputades al Congrés de Madrid; la Sra. Ma. Àngels Blasco, directora de Cultura Popular i associacionisme cultural de la Generalitat; el Sr. Miquel Àngel Cullerés, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida; la Sra. Rosa Ma. Perelló, diputada; la Sra. Elisabet Jové, consellera de cultura del Consell Comarcal de la Segarra; el Sr. David Vilaró, alcalde del Tarròs i el Sr. Joan Colom, subdirector general de drogodependència del Departament de Salut.

Per la part eclesiàstica hi foren presents el bisbe de Terrassa, Mons.  Josep Àngel Saiz Meneses; el seu secretari, Mn. Manel Coronado; el rector de Cervera, Mn. Xavier Romero junt amb els capellans de la unitat pastoral de Cervera, del bisbat de Solsona, i una representació dels pares mercedaris de Sant Ramon entre d’altres. Més de 1000 persones participaren d’aquesta vesprada religiosa musical. Tancà l’acte el Ball de l’Àliga de Cervera acompanyat de la Banda del Conservatori.

L’endemà, dia 6 de febrer, tingué lloc l’ofici i la processó presidits pel bisbe de Terrassa Mons. Josep Àngel Saiz i concelebrada pel vicari general de Solsona Mn. Josep Ma. Vilaseca; el rector de Cervera Mn. Xavier Romero i una quinzena de capellans i frares de diferents indrets.

El dia 7 de febrer, i com a darrer dia de la Festa Major, se celebrà la missa de pregària pels difunts i al vespre l’església de Santa Maria es tornà a omplir per escoltar les veus de l’Escolania de Montserrat amb una breu intervenció conjunta amb la Coral Infantil Nova Cervera i que fou sens dubte el millor acabament d’aquesta festa que quedarà gravada en la història cerverina.

Informa: Joan Riu / Fotos: Jordi Prat

Publicat el dins de Notícies