Tàrrega reuneix 3.000 persones en el típics Tres Tombs de San Antoni

Unes 3.000 persones de la ciutat i comarques veïnes s’aplegaren a la cèntrica Plaça del Carme de Tàrrega (el Pati) presenciant els típics Tres Tombs sota l’organització de la centenària Societat de Sant Antoni Abat. Aquest colorista i multitudinari acte homenatjà novament el món de la dona pagesa i la nostra pagesia, ja que en aquesta edició del 2020 fou Pendonista d’Honor Núria Bacardí Baldrich. Hi hagué la participació de set carrosses guarnides per les Ampes  i professors dels centres escolars targarins,  a més dels  tractors, animalets, i nombroses muntures procedents de l’Urgell, Pla d’Urgell i la Noguera

Durant els Tres Tombs de Sant Antoni es feu la benedicció dels animals, cavalleries i tractors pel diaca permanent Joan Novell. La festa comptà amb la presència de La Fal·lera Gegantera i representants del bestiari targarí com La Verreta i Lo Tossino. En els carruatges participants a la lluïda cavalcada destacà la presència d’un carro carregat de sacs tirat per cinc cavalls presentat per la Societat dels Tres Tombs d’Anglesola. Entre la diversitat de temàtiques dels carruatges guarnits, destacaren els presentats com: Un homenatge als 40 anys de la Fira del Teatre al Carrer, el de l’adopció de gossos i el dedicat a les energies renovables.

Tanmateix el públic tingué l’oportunitat de passejar-se pel Mercat Artesanal de Sant Antoni,  a la plaça del Carme, amb la presència d’una trentena de paradistes de tot Catalunya acabant la festa amb un dinar de germanor i un ball popular a la Granja, amb el tradicional sorteig del porc i d’un xai. Abans, el mateix dia 17 a l’església medieval de Sant Antoni se celebrà la missa solemne en honor del sant titular.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Laia Pedrós i Ràdio Tàrrega

 

 

Publicat el dins de Notícies