La Parròquia de Tàrrega celebra la Festa dels Batejats i Matrimonis

El diumenge 12 de gener la Parròquia de Tàrrega, en la Festa del Baptisme del Senyor, convidà les diverses famílies que havien batejat algun infant en el transcurs de l’any passat, i també als matrimonis casats el 2019, els qui en fa 25 anys i els qui en fa 50.

D’aquesta manera, a la Missa Major de les dotze de Santa Maria de l’Alba tingué lloc la celebració de la Festa dels Batejats i Matrimonis, presidida per Mn. Josep M. Vilaseca, rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, acompanyat del diaca Joan Novell, amb la assistència d’un grup de sis d’aquests  batejats, acompanyats dels pares, padrins, germans i familiars, a més de nombrosos feligresos. Així mateix d’un grup de set matrimonis casats el passat 2019,  i altres que en feia 25 i 50 anys.

En l’homilia Mn. Vilaseca, afirmà entre altres coses: “Amb el baptisme tots ens hem de sentir fills i filles estimats per Déu. L’amor de Déu no falla mai i amb ell no ens sentirem sols”. “Amb el Baptisme se’ns regala l’Esperit Sant que ens impulsa a estimar, a creure, a sentir-nos fills de Déu”. I als casats, els ressaltà “la importància de l’estimació mútua, un amor que s’ha de cuidar sempre”. “Ser cristià es sentir-se estimat per Déu”.

Després es feu la renovació de les promeses del Baptisme, als infants batejats els impartí una especial benedicció i a cadascun se’ls imposà una petita creu de fusta, símbol dels germans cristians. El grup de matrimonis feu les ofrenes i després tots junts dalt del presbiteri cantaren el Parenostre. Els càntics d’aquesta celebració tingueren la participació del cor parroquial  Els Àngels de l’Alba i a l’orgue Jesús Balletbó.

Com a cloenda de la festa se’ls entregà, per part de la Parròquia als batejats, un pergamí amb el text “Pregària per a un fill ”; i als matrimonis un altre pergamí “El Camí de l’amor”, a més d’un detall floral. Al final davant de la imatge de la patrona la Mare de Déu de l’Alba es feu la tradicional foto de família com a recordatori de la festa.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

Publicat el dins de Notícies