Festa de Sant Sebastià a Malgrat –La Prenyanosa-

Com ja és habitual en els darrers vint-i-un anys, i després de la seva recuperació, el petit nucli de Malgrat celebrà amb fervor la festa del seu patró, sant Sebastià, en ple hivern i inclòs dins de la setmana dels barbuts el diumenge després del sant, el 26 de gener.

L’ambient de boira espessa durant tot el matí no fou excusa perquè els fidels vinguessin a festejar aquesta diada que va veure el sol a partir de mitja tarda per acabar amb un bon oratge.

L’encesa del foc, la missa cantada, el concert del grup de grans de la Coral Infantil Nova Cervera, la cercavila amb els bombolles, els geganters i els grallers de Cervera per les rampes del Carrer Major que presideix el castell i la seva plaça, els balls populars i les seves coreografies aixecaren els aplaudiments dels presents. Tot seguit el pa torrat amb arengades per tothom, la tertúlia i la rifa del tortell que forma part de la festa primitiva donaren aquell to festiu de les grans solemnitats.

Aquesta festa deixà de celebrar-se el 1965. La causa fou el canvi de treball del camp substituint els animals per la maquinària desapareixent els jornalers, mossos i les feines les feien terratinents. La reducció de la població convidava a la renúncia de la festa.

Informa: Joan Riu

 

Publicat el dins de Notícies