Celebració de les Festes de Sant Flavià i del Sant Crist, a Verdú

La localitat lleidatana de Verdú celebrà el passat cap de setmana, dies 25 i 26 de gener, les seves festes patronals d’hivern en honor de Sant Flavià i del Sant Crist, amb diferents actes religiosos i populars.

Començaren el dia 25 a la tarda amb la celebració d’una missa en honor de Sant Flavià, presidida per Mn. Joan Viladot, responsable de la Parròquia de Verdú, concelebrant amb Mn. Josep M. Vilaseca, rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, Mn. Alfons Busto, rector de Mollerussa que predicà l’homilia, i Mn. Josep Camprubí. Es feu la tradicional davallada del Sant Crist fins al presbiteri del temple, i a l’acabar s’entonà pels fidels el cant dels “Goigs a Sant Flavià”, anònim del segle XVII, pertanyent al fons patrimonial de la Parròquia de Santa Maria de Verdú.

El diumenge 26 al mati tingué lloc la solemne eucaristia oficiada per Mn. Joan Viladot, en quina homilia assenyalà entre altres coses: “La Creu és el que ens salva a cadascun de nosaltres i hem de mantenir-la profundament dins el nostre cor”. El Cor d’Homes de la Parròquia interpretà la Missa de Perosi, sota la direcció de Josep Maria Salisi, a l’orgue i grup instrumental. Es tancaren els actes religiosos a la tarda amb el cant del Sant Rosari pel Cor d’Homes i el retorn del Sant Crist a la seva Capella.

Entre els actes populars d’aquestes festes destacaren la celebració del XX aniversari de la revista verdunina Xercavins, en un gran acte cultural celebrat a la sala Abats Copons del Castell de Verdú. Hi hagué la presentació del mural dedicat a la publicació a la Plaça de la Verdura. Tanmateix es tributà un homenatge als seus col·laboradors Ramon Boleda, Josep Mª Castelló i Guiu Sanfeliu, acabant amb un dinar de germanor al mateix Castell.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies