3a Trobada Ecumènica de la Unitat Pastoral de Tàrrega i catòlics de ritus bizantí

L’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, acollí la celebració de la 3a Trobada Ecumènica de la Unitat Pastoral de Tàrrega i catòlics de ritus bizantí ucraïnesos, residents a la capital de l’Urgell i rodalies junt a un nombrós grup arribat de Guissona i localitats de la comarca de la Segarra, omplint el temple.

La jornada inicià les activitats de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians amb la celebració de la Missa de la Comunitat, participant-hi els fidels targarins, diversos grups i serveis parroquials i els nens de la catequesi i del Cafè Familiar.

A la tarda tingué lloc la Pregària Ecumènica presidida pel rector de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, i el Pare Taras Kogut, responsable dels catòlics ucraïnesos de ritus bizantí. S’inicià amb una solemne processó d’entrada i la presentació dels símbols: del pa i el raïm, el canelobre de set braços, pila baptismal i el ciri pasqual, portats per nens del país i de Ucraïna. Després del cant del Glòria es llegí l’Evangeli del Baptisme del Senyor en els dos idiomes, predicant l’homilia el P. Taras en ucraïnès, i Mn. Vilaseca en català, afirmant aquest darrer, entre altres coses: “Avui Déu està feliç perquè ens trobem aquí reunits en fraternitat i ben units en les pregàries”.

Després de renovar-se les promeses del baptisme i fer l’aspersió, feren les pregàries fidels de la Unitat Pastoral de Tàrrega i de Ucraïna, seguint el cant del Parenostre en les dues llengües. Al final la interpretació de l’Ave de Lourdes, repartint-se uns punts de llibre com a recordatori d’aquesta tercera trobada a Tàrrega. Tot seguit i a la sala d’actes de l’Escola Pia hi hagué un berenar de germanor amb productes típics catalans i ucraïnesos, amb una sèrie de cançons tradicionals a càrrec del grup coral d’ucraïnesos.

Una nova experiència de germanor i d’encontre amb germans cristians, per teixir unitat, amistat i créixer units en la fe.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Anna Mª Farré i J. Castellà

Publicat el dins de Notícies