L’Escolania de Montserrat omple el Teatre Ateneu de Tàrrega

La nit del passat divendres dia 29 de novembre, l’Escolania de Montserrat oferí un extraordinari concert amb motiu del Centenari de la Societat Ateneu de Tàrrega (1919-2019), en el marc del Teatre Ateneu omplert a vessar de públic local i d’altres comarques catalanes.

El concert dirigit per Llorenç Castelló, amb acompanyament al piano de Vicenç Prunés, es dividí en dues parts iniciant-se amb la composició de musica gregoriana Germinans germinabit i peces religioses entre elles l‘Ave Maria de Franz Shubert. Després música popular, destacant El cant des ocells, de Bernat Vivancos i tres peces de El Bestiolari d’Albert Guinovart.

Al final, després d’unes paraules del president de l’Ateneu, Antoni Tàcies i del Prefecte de l’Escolania P. Efrem, destacant l’efemèride amb l’entrega d’uns obsequis commemoratius de la vetllada, el joves cantaires interpretaren la sardana  Marinada i El Virolai. El públic posat de peu els ovacionà llargament.

Cal dir que la darrera vegada que l’Escolania de Montserrat estigué a Tàrrega fou el 25 de maig de 2012 en ocasió de la inauguració dels murals al fresc de Josep Minguell Cardenyes a la Parroquial de Santa Maria de l’Alba. I al Teatre Ateneu hi cantaren el 13 de febrer de l’any 1971 a benefici del Sant Hospital de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí Carnicer

Publicat el dins de Notícies