II Trobada Internacional “L’Església en sortida”

Els passats 28, 29 i 30 de novembre va tenir lloc al Vaticà la II Trobada Internacional “L’Església en sortida”. Recepció i perspectives de l’Evangeliï Gaudium, organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització.

En aquesta trobada hi van participar una representació de la delegació de nova evangelització del nostre bisbat, junt amb més de 1.300 persones de 73 països d’arreu del món, amb els quals van gaudir d’uns dies per compartir la joia de l’evangelització. La bona acollida del Pontifici Consell, la simpatia del seu president, Mons. Rino Fisichella, el qual per l’amistat que té amb el nostre bisbe va saludar molt afectivament al nostre grup, l’alegria de compartir amb més de 1.000 missioners i la profunditat i proximitat dels ponents va fer d’aquesta trobada un moment únic, una experiència que ha renovat la nostra ànsia missionera.

Els diferents ponents varen anar endinsant en les intuïcions de l’Evangeliï Gaudium. Una mostra de les diferents ponències varen ser,  com “l’Esperit Sant guia l’evangelització”, magistral ponència duta a terme pel dominic P. Timothy Radcliffe,  com el “kerigma és en el centre de tota acció evangelitzadora”, P. Marko Ivan Rupnik S.J. El cardenal Luis Antonio Tagle, va emocionar a la platea amb la seva ponència, “el Poble de Déu, peregrí i evangelitzador”. També hi va haver un apartat per parlar de la parròquia, el bisbe Auxiliar de Bogotà va parlar de “La renovació de les estructures. La parròquia”. Matthew Kelly, fundador de Dynamic Catholic, plataforma, catòlica americana, per a l’evangelització va parlar dels “canvis i nous llenguatges” necessaris per a arribar a les noves generacions.

Testimonis com el de Chiara Amirante, fundadora de la comunitat italiana “Nuovi Orizzonti” i de la família Regnier de Canadà, fundadors de “Catholic Christian Outreach”, varen mostrar que l’evangelització té rostres i carismes concrets.

La trobada va finalitzar a la sala de les benediccions del Palau Pontifici, amb una audiència amb el papa Francesc,  el  qual va adreçar unes belles paraules, “Els evangelitzadors són com àngels, com àngels custodis, missatgers del bé que no donen respostes immediates, sinó que comparteixen l’interrogant de la vida, el mateix que Jesús va dirigí a Maria cridant-la pel seu nom: “A qui busques?” (Jn 20,15). El papa Francesc no va deixar a ningú indiferent, sempre amb un somriure, amb la tendresa de les seves paraules els va beneir i enviar a transformar el món a través de l’anunci del kerigma.

Podeu trobar el text complet en aquest link:

http://press.vatican.va/content/salastampa/es/bollettino/pubblico/2019/11/30/consj.html

Informa: M. Teresa Valero i Melgosa, Delegació de Nova Evangelització

 

Publicat el dins de Notícies